zo 3 mei 2020
Voorganger: Ds Bert-Jan van Haarlem en mw Petra Zweers
Dienst, alleen via internet te beluisteren
Organist: Hr. Ronald Kamminga

Deze dienst komt tot stand in samenwerking met de Johannesgemeente en zal ook live vanuit de Johanneskerk met beeld en geluid via internet worden uitgezonden. Ga daarvoor naar "kerkdienstgemist.nlSelecteer "provincie brabant " dan "gemeente Eindhoven" dan "Johannesgemeente". U kunt dan rechtstreeks de kerkdienst volgen op zondagmorgen  van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur. Maar daarna kunt u (vanaf maandag) de dienst ook nog een paar weken bekijken via kerkdienstgemist.nl/stations/1470. We streven er ook naar om het geluid (zonder beeld) tevens beschikbaar te maken via www.kerkomroep.nl.

Orde van dienst voor 3 mei

De collecte van zondag 3 mei.
Zondag is het collectedoel Dagvoorziening “De Steenuijl” in Breugel: de plek weer jongere en oudere mensen met dementie elkaar in huiselijke sfeer kunnen ontmoeten. Konden ontmoeten is het nu. Want ook deze dagvoorziening is gesloten.
Door het bezoekverbod in de verpleeghuizen is opeens helder geworden hoe trouw familieleden daar hun demente verwant zorg blijven verlenen.  Dat kan nu niet meer en dat is groot leed, waar terecht veel aandacht voor is. . Maar daar achter is onzichtbaar hoe zwaar het nu is voor degenen die als mantelzorger thuis leven met een demente partner, ouder of kind. Dat was net vol te houden dankzij de dagopvang, die nu zo node gemist wordt. Voor iedereen een ramp. Straks, als er weer wat meer ‘ruimte’ komt mag een huis als De Steenuijl niet omgevallen zijn. Extra reden om nu te geven in de collecte.
Dagvoorziening de Steenuijl, Rekening NL92 RABO 0180 7006 69

 

terug