zo 24 mei 2020
Voorganger: Ds Bert-Jan van Haarlem
Dienst, alleen via internet te beluisteren
Organist: Mevr H. Bogman

Deze dienst komt tot stand in samenwerking met de Johannesgemeente en zal ook live vanuit de Johanneskerk met beeld en geluid via internet worden uitgezonden. Ga daarvoor naar "kerkdienstgemist.nlSelecteer "provincie brabant " dan "gemeente Eindhoven" dan "Johannesgemeente". U kunt dan rechtstreeks de kerkdienst volgen op zondagmorgen  van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur. Maar daarna kunt u (vanaf maandag) de dienst ook nog een paar weken bekijken via kerkdienstgemist.nl/stations/1470. We streven er ook naar om het geluid (zonder beeld) tevens beschikbaar te maken via www.kerkomroep.nl.

Orde van dienst voor 24 mei

De collecte van zondag 24 mei
Vrede komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Zelfs na de bevrijding van ons land, 75 jaar geleden was het nog geen vrede. Er moest nog heel wat worden rechtgezet, geheeld, berecht, vergeven … En zo gaat het nog steeds. De wereld staat bol van de conflicten waarbij de burgers roepen om vrede. Al meer dan 55 jaar hebben de kerken in Nederland zich daar voor ingezet. Eerst via Pax Christi (R.K.) en het IKV , nu samen in PAX.
PAX is in 14 landen actief, meestal als ondersteuning van vredesactivisten en steun aan slachtoffers en ter voorkoming van het verdoezelen van de schending van mensenrechten. Nieuw is de actie tegen de toepassing van killer robots. Werken aan vrede heeft een plaats in het hart van de kerk.   Rekening NL03 TRIO 0390 5150 00, PAX, Utrecht.

 

terug