zo 29 mrt 2020  om 10.00 uur
Voorganger: Ds Gideon van Dam en Petra Zweers
Dienst, alleen via internet te beluisteren

Deze dienst komt tot stand in samenwerking van de Johannesgemeente en zal ook live vanuit de Johanneskerk met beeld en geluid via internet worden uitgezonden. Ga daarvoor naar "kerkdienstgemist.nlSelecteer "provincie brabant " dan "gemeente Eindhoven" dan "Johannesgemeente". U kunt dan rechtstreeks de kerkdienst volgen op zondagmorgen  van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur. Maar daarna kunt u (vanaf maandag) de dienst ook nog een paar weken bekijken via kerkdienstgemist.nl/stations/1470. We streven er ook naar om het geluid (zonder beeld) na afloop beschikbaar te maken via www.kerkomroep.nl.

Orde van dienst voor zondag 29 maart
(klik op de rode tekst hierboven om de orde van dienst te bekijken)

De collectes in crisistijd.
Alles gaat nu anders dan anders. De kerkdiensten zonder kerkgangers hebben zo hun eigen vorm. Lang niet altijd kan er aandacht voor een collecte zijn. Maar de mensen achter de collectedoelen mogen niet zomaar achter onze zorgen verdwijnen. Dus gaan we het zo doen:
In de Nieuwsbrief zal voor elke zondag één collectedoel gepresenteerd worden. Iets ruimer dan tot nu toe gebruikelijk informeren wij u over de mensen die onze hulp nodig hebben en geven het rekeningnummer. Dan kunt u dat b.v. na de uitzending van de kerkdienst meteen gebruiken. Zo blijft dat kostbare moment uit de kerkdienst behouden, als we na de voorbeden eindelijk zelf in actie mogen komen: op zoek naar onze portemonnee en ons verbinden met de wijde wereld om ons heen.
Namens de diaconie: Jeannet en Dirk, collecteschrijvers.

De collecte van zondag 29 maart:
De collecte is voor het Neupanefonds: een steunfonds voor kinderen in Nepal, die hierdoor hun schoolopleiding kunnen afmaken.
Deze zondag zou Guido de Bekker in onze dienst te gast zijn, om ons iets over “zijn” project te vertellen. Dat gaan we in het najaar hopelijk inhalen.
Guido, jeugdouderling van de Protestantse Gemeente Sint-Michielsgestel en zijn vrouw Mirjam, waren in het voorjaar van 2015 in Nepal toen daar twee grote aardbevingen plaatsvonden. Er waren duizenden doden en grote schade. Ook het gezin waar zij verbleven raakte alles kwijt: het huis, maar ook de bron van inkomsten. De kinderen moesten van school vanwege het geld en moesten thuis gaan helpen.
Guido en Mirjam besloten dat zij de kosten van de opleiding van de kinderen zouden garanderen voor de komende jaren. Als het kon ook voor meer kinderen uit het dorp. Er kwam een stichting en er kwamen donateurs en er wordt gewerkt aan het versterken van de eigen bronnen van inkomsten in het dorp. Ook de kerk van Sint-Michielsgestel helpt en wij willen ons graag aansluiten bij dit bijzondere project.
Rekening NL38 RABO 0307 0707 19 ten name van Stichting Neupanefonds te Sint-Michielsgestel. Meer info op www.neupanefonds.nl

Let op: de collectes gehouden voor de Johannesgemeente zijn voor andere doelen dan voor onze gemeente.
 

terug